No farm backup after 12/31/12

Jan 9, 2013 at 3:05 PM

Anybody having this issue?  Everything else (solutions, iis, gac, uls logs, hive, and sites) is still being backed up.  I initially was on v2.1 but upgraded to v2.3 last night and still have the same issue.  The backup log didn't show any errors.

Coordinator
Jan 9, 2013 at 3:55 PM

Can you please post your backupjobreportlog.log (not spbackup.log) or better still mail it to me. THANKS

 

Jan 9, 2013 at 4:00 PM
Edited Jan 9, 2013 at 4:01 PM
09-Jan-2013 07:46:40	Info: SharePoint site/farm backup job has started.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: Required file params.xml found. Action: Loading XML.
09-Jan-2013 07:46:40	Warning: The backup of site(s) is set to TRUE. As a result, depending on the number of site(s) and thier size, the duration of the farm backup may increase considerably.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: Backup share \\spwfe\SharePointBackups is present and accessible. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: \\spwfe\SharePointBackups\Farm\ present. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: \\spwfe\SharePointBackups\Sites\ present. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: \\spwfe\SharePointBackups\IIS\ present. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: \\spwfe\SharePointBackups\14Hive\ present. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: \\spwfe\SharePointBackups\Logs\ present. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:40	Info: \\spwfe\SharePointBackups\GAC\ present. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:41	Info: \\spwfe\SharePointBackups\Solutions\ not present. Action: Folder \\spwfe\SharePointBackups\Solutions\ created.
09-Jan-2013 07:46:41	Info: SharePoint Snap-in not found. Action: Loading SharePoint Snap-in.
09-Jan-2013 07:46:44	Info: Mounting drive F: to \\spwfe\SharePointBackups
09-Jan-2013 07:46:44	Info: Drive F: successfully mounted.
09-Jan-2013 07:46:44	Info: Determining if there is sufficient storage available for farm backup.
09-Jan-2013 07:46:44	Info: Total storage available for farm backup: 105.62 GB (71%).
09-Jan-2013 07:46:44	Info: Checking that My Site Host exists and is accessible.
09-Jan-2013 07:46:46	Warning: An error occurred whilst determining the My Site Host. Reason: Exception calling ".ctor" with "1" argument(s): "Object reference not set to an instance of an object."
09-Jan-2013 07:46:46	Info: Include MySites is set to: FALSE. Skipping calculation of storage used by MySites.
09-Jan-2013 07:46:47	Info: Total storage required for site(s) backup: 0.42 GB.
09-Jan-2013 07:46:47	Info: Total storage required for farm backup: 53 GB.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Dismounting drive F:.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Drive F: successfully dismounted.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Attempting to connect to SharePoint farm.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Successfully connected to SharePoint farm: SP_Config
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Checking server the script is running on is a valid SharePoint (Application/WebFrontEnd/SingleServer) server.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Server: SPWFE is a valid Application server. Action: No action required.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Farm database server: SQLServer
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Attempting to access to farm database server: SQLServer
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Successfully connected to farm database server: SQLServer
09-Jan-2013 07:46:58	Info: SQL Server Version: 10.50.2550.0
09-Jan-2013 07:46:58	Info: SQL Server Edition: Enterprise Edition (64-bit)
09-Jan-2013 07:46:58	Info: SQL Server Filestream Effective Level: [0]. Filestream setting: Disabled
09-Jan-2013 07:46:58	Info: SQL Server 2008 R2 RTM or Higher is installed. -UseSqlSnapshot parameter can be used with this version of SQL.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: SharePoint farm version is: 14.0.6106.5002 Build: 6106  SharePoint Server 2010 SP1 or greater is installed.
09-Jan-2013 07:46:58	Info: Attempting to delete backup job report(s) older than [30] day(s).
09-Jan-2013 07:46:58	Info: There are no file(s) older than [30] day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:46:59	Info: Attempting to delete SharePoint site backup(s) older than [30] day(s).
09-Jan-2013 07:46:59	Info: There are no file(s) older than [30] day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:46:59	Info: Attempting to delete 14 Hive backup(s) older than [30] day(s).
09-Jan-2013 07:46:59	Info: There are no file(s) older than [30] day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:46:59	Info: Attempting to delete ULS Log backup(s) older than [30] day(s).
09-Jan-2013 07:46:59	Info: There are no file(s) older than [30] day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:46:59	Info: Attempting to delete GAC (Global Assembly Cache) backup(s) older than [30] day(s).
09-Jan-2013 07:46:59	Info: There are no file(s) older than [30] day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:46:59	Info: Attempting to delete IIS backup(s) older than [30] day(s).
09-Jan-2013 07:46:59	Info: There are no file(s) older than [30] day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:46:59	Info: Performing merge of ULS log(s) from all servers in farm. Current settings merge only the last 60 minutes logs (with no filtering). More Info: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff607721.asp
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Merge of ULS log(s) successfully completed.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backing up and compressing GAC (Global Assembly Cache) from C:\Windows\assembly\ to \\spwfe\SharePointBackups\GAC\
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backup and compression of GAC (Global Assembly Cache) from C:\Windows\assembly\ to \\spwfe\SharePointBackups\GAC\ succeeded.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backing up and compressing 14 Hive from C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\14\ to \\spwfe\SharePointBackups\14Hive\
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backup and compression of 14 Hive from C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\14\ to \\spwfe\SharePointBackups\14Hive\ succeeded.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Exporting solutions.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Export of aelistviewwebpart.wsp completed successfully.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Export of librarytree.wsp completed successfully.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Export of permissionsmanager2010.wsp completed successfully.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Export of solution(s) completed successfully.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backing up and compressing individual web.config files.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backup and compression of C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\2643\web.config for the Default zone of SharePoint Central Administration v4 web application is complete.
09-Jan-2013 07:48:34	Info: Backup and compression of C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\web.config for the Default zone of KCHANet web application is complete.
09-Jan-2013 07:48:35	Error: IIS MetaData (IIS Config)backup job failed. Reason: Cannot find path 'C:\Windows\system32\inetsrv\backup\IISMetaData-09012013074834' because it does not exist.
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Backup and compression of C:\Windows\system32\inetsrv\backup\IISMetaData-09012013074834 complete.
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Backing up & compressing SharePoint virtual directories.
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Backup and compression of C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\2643 for the Default zone of SharePoint Central Administration v4 web application is complete.
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Backup and compression of C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80 for the Default zone of KCHANet web application is complete.
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Checking that My Site Host exists and is accessible.
09-Jan-2013 07:48:35	Warning: An error occurred whilst determining the My Site Host. Reason: Exception calling ".ctor" with "1" argument(s): "Object reference not set to an instance of an object."
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Include MySites is set to: FALSE. Skipping backup of MySites.
09-Jan-2013 07:48:35	Info: Performing backup of all site collection(s) in web application: http://kchanet using -UseSqlSnapshot argument.
09-Jan-2013 07:49:02	Info: Backup of SharePoint site collection http://kchanet successfully completed.
09-Jan-2013 07:49:08	Info: Backup of SharePoint site collection http://kchanet/mysite successfully completed.
09-Jan-2013 07:49:16	Info: Backup of SharePoint site collection http://adminservices successfully completed.
09-Jan-2013 07:49:23	Info: Backup of SharePoint site collection http://assetmanagement successfully completed.
09-Jan-2013 07:49:30	Info: Backup of SharePoint site collection http://capitalconstruction successfully completed.
09-Jan-2013 07:49:51	Info: Backup of SharePoint site collection http://communications successfully completed.
09-Jan-2013 07:50:17	Info: Backup of SharePoint site collection http://forms successfully completed.
09-Jan-2013 07:50:53	Info: Backup of SharePoint site collection http://housingmanagement successfully completed.
09-Jan-2013 07:51:04	Info: Backup of SharePoint site collection http://informationtechnology successfully completed.
09-Jan-2013 07:51:18	Info: Backup of SharePoint site collection http://phonestipend successfully completed.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Backup of SharePoint site collection http://spdemo3 successfully completed.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Selected backup option: [0]. FULL: Selected day(s) as stipulated in params.xml & DIFF: Remaining Days
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Performing SharePoint DIFFERENTIAL farm backup.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: spbrtoc.xml file found. Action: Loading XML.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr006A not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr0069 not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr0068 not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr0067 not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr0066 not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr0065 not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:51:29	Info: Checking for backups older than 30 day(s).
09-Jan-2013 07:51:29	Info: SharePoint farm backup spbr0064 not older than 30 day(s). Action: Nothing deleted.
09-Jan-2013 07:53:59	Info: E-mailing farm backup log \\spwfe\sharepointbackups\Farm\spbr006A\spbackup.log to nominated recipient(s).
09-Jan-2013 07:54:02	Result: SharePoint site/farm backup job completed in: 7.36 minutes.

Attached is my backup jog report log.

 

From: marsdendd [email removed]
Sent: Wednesday, January 09, 2013 8:56 AM
To: Stephen Dinh
Subject: Re: No farm backup after 12/31/12 [spfarmbackup:429030]

 

From: marsdendd

Can you please post your backupjobreportlog.log (not spbackup.log) or better still mail it to me. THANKS

 

Coordinator
Jan 9, 2013 at 4:18 PM
Edited Jan 9, 2013 at 4:26 PM

The first thing i notice is that the following entry is not in your log file. "XX-Jan-2013 XX:XX:XX Info: SharePoint farm backup job successfully completed."

The other thing of note is the times......If the backup was running DIFF/FULL there would be a time lapse...and in your log there is no time lapse at all.

 

Jan 9, 2013 at 4:35 PM

Time lapse between which entries?

Even my old logs which had successful farm backups didn't have the "XX-Jan-2013 XX:XX:XX Info: SharePoint farm backup job successfully completed." entry.

Coordinator
Jan 9, 2013 at 4:44 PM

Thats simply not possible.

 

Line 1136: if ($errors -eq $false)
Line 1137:{
Line 1138:
Write-Log "Info: SharePoint farm backup job successfully completed."
Line 1139: }

If the farm backup completes without error then the entry SharePoint farm backup job successfully completed is written into the log.

 

Coordinator
Jan 9, 2013 at 4:55 PM
Edited Jan 9, 2013 at 4:56 PM
stephend123 wrote:

Time lapse between which entries?

Even my old logs which had successful farm backups didn't have the "XX-Jan-2013 XX:XX:XX Info: SharePoint farm backup job successfully completed." entry.

 

This is from your log:

09-Jan-2013 07:51:29 Info: Performing SharePoint DIFFERENTIAL farm backup.
09-Jan-2013 07:51:29 Info: spbrtoc.xml file found. Action: Loading XML.


This is from my log ran just moments ago:

09-Jan-2013 18:47:29 Info: Performing SharePoint DIFFERENTIAL farm backup.
09-Jan-2013 18:47:29 Info: SharePoint farm backup job successfully completed.
09-Jan-2013 18:47:40 Info: spbrtoc.xml file found. Action: Loading XML.
09-Jan-2013 18:47:40 Info: Checking for backups older than 7 day(s).

Even though i have commented out the actual backup-spfarm command there is still a lapse of 11 seconds.

Jan 9, 2013 at 5:57 PM

Here is an excerpt from the working backups:

31-Dec-2012 21:03:41 Info: Selected backup option: [0]. DIFF: Mon-Sat & FULL: Sun
31-Dec-2012 21:03:42 Info: Performing SharePoint farm DIFFERENTIAL backup.
31-Dec-2012 21:36:33 Info: spbrtoc.xml file found. Action: Loading XML.
31-Dec-2012 21:36:33 Info: Checking for backups older than 14 day(s).

Want me to provide the full log for this date?

Coordinator
Jan 9, 2013 at 7:06 PM
Edited Jan 9, 2013 at 9:47 PM

Ok so there is an issue, because if there is an error in the backup then you will not see the backup successful message. Do you know where your spbackup.log for this day is?

If so can you mail it to me

Jan 14, 2013 at 6:08 AM

I have the same issue. Don't have any Farm Backups after after 12/31/12. Would appreciate if anybody could find a solution for this issue.

Thanks

Andreas

Coordinator
Jan 14, 2013 at 9:10 AM
nick_n wrote:

I have the same issue. Don't have any Farm Backups after after 12/31/12. Would appreciate if anybody could find a solution for this issue.

Thanks

Andreas


It is solved with version 2.3. Please re-download the script.

Let me know how you get on .THANKS

Jan 16, 2013 at 9:27 PM

The newest update worked for me.  Thanks!